Bardzo przyjemna kawa do kawiarek i ekspresów ciśnieniowych i automatycznych. Smakuje migdałami i czekoladą, ma słodycz i smak dojrzałego banana.
Ziarna pochodzą z Fazenda do Salto znajdującej się w Sul de Minas (na północny zachód od Rio de Janeiro). Właścicielem plantacji jest Otávio Reis, przedstawiciel piątego pokolenia w rodzinie, która od 100 lat zajmuje się kawą. Na 800 hektarach pól położonych na wysokości 1150 metrów nad poziomem morza uprawiają m.in. Yellow Catucai, Catuai, Bourbon, Robi, Icatu, Mundo Novo, Ararę i Topazio.
Nasza kawa to klasyczny Yellow Bourbon poddany obróbce naturalnej. A więc po zebraniu owoce są w całości suszone na specjalnym podłożu na patio (zobacz zdjęcia). Suszenie na słońcu trwa ok 20 dni, a potem owoce są dosuszane w mechanicznych suszarkach. Jest to konieczne ze względu na ilość kawy poddawanej obróbce w sezonie. Kiedy podczas zbiorów duże ilości owoców czekają na swoją kolej do suszenia, konieczne jest odpowiednie zarządzanie dostępnym miejscem.
KAWA ZIARNISTA
uwaga: Twoje zamówienie zrealizujemy po 12 listopada




