Peru Elmer Mendoza

Peru Elmer Mendoza
obróbkanaturalna
wysokość upraw1600 - 1900 m
region/plantacja El Diamante, Jaen
odmianaCastillo, Catuai

Od kilku lat próbujemy kaw z Peru, ale nie mieliśmy jeszcze żadnej u siebie. Ta jest pierwszą, która nas uwiodła swoim profilem smakowym i intensywnością. To kawa, która smakuje jak śliwki w czekoladzie, z  dodatkiem dojrzalych jeżyn. Ze względu na specyficzny sposób obróbki (kawa jest macerowana) wypalamy ją wyłącznie pod metody alternatywne.

Ziarna pochodzą z 10-hektarowej działki, której właścicielem jest Elmer Tineo Mendoza. Jest pierwszą osobą w rodzinie, która zajęła się uprawą kawy, nie stoi więc za nim wieloletnia tradycja, wiedza i doświadczenie. Te ziarnia Catuai i Castillo są pierwszymi, jakie poddał obróbce naturalnej, w dodatku trochę z konieczności. Kawowce rosną u niego na średniej wysokości (1600 m) a więc, żeby podnieść  jakość i uzyskać ciekawy, intensywny profil smakowy zdecydował na nietypową jak na Peru obróbkę naturalną.

Efekt jest doskonały, dużo owoców i słodyczy, długi, intensywny posmak.

KAWA ZIARNISTA

- wybierz-
  • 0,25 kg
  • 0,5 kg
  • 1 kg
- wybierz-
44,00
Zapytaj o produkt

Zapraszamy do dodania opinii o Peru Elmer Mendoza

(5/5)

Wszystkie produkty:

Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies w celu ulepszenia naszych usług. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies. Więcej informacji w dziale „Polityka prywatności" Polityka prywatności

Zamknij