Rwanda Impano

Rwanda Impano
obróbkanaturalna (anaerobic)
wysokość upraw1600 - 2100 m
region/plantacja Nyamasheke district, Western Province
odmianaBourbon

Niespodzianka z Rwandy: kawa z eksperymentalnej obróbki anaerobic. Efekt to intensywny, złożony owocowy smak z nutami marakui i pomarańczy zaprawiony wyczuwalnym kakao i rumową końcówką.

Kawę kupiliśmy od Valentina Kimenyi, właściciela Gasharu Coffee. Zarządza on dwiema stacjami obróbki w Western Province i Southern Province. To jedyna firma w regionie należąca do lokalnych mieszkańców bo większość jest zarządzana przez duże międzynarodowe firmy. Większość pracowników Gasharu to kobiety, a owoce pochodzą od okolicznych rolników.

Ta kawa po zebraniu była fermentowana w całości (całe owoce) w specjalnych zbiornikach przez 100 godzin, a potem była starannie suszona przez ok 30 dni.

KAWA ZIARNISTA

 

- wybierz-
  • 0,25 kg
  • 0,5 kg
  • 1 kg
- wybierz-
47,00
Zapytaj o produkt

Zapraszamy do dodania opinii o Rwanda Impano

(5/5)

Wszystkie produkty:

Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies w celu ulepszenia naszych usług. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies. Więcej informacji w dziale „Polityka prywatności" Polityka prywatności

Zamknij