Rwanda Huye Mt

Rwanda Huye Mt
obróbkanaturalna
wysokość upraw1600 - 2300 m
region/plantacja Huye District
odmianaRed Bourbon

Wspaniała kawa o smaku prosto z bombonierki, czekoladka z płynnym owocowym nadzieniem. Jej intensywnie czekoladowy smak jest przełamany owocowymi nutami: słodkich malin i rześkiej marakuji. Do tej pysznej kompozycji dokłada się jeszcze mocno wyczuwalna wanilia  Jest bardzo słodko, zawiesiście, a zarazam orzeźwiająco. Wszystkie smaki długo pozostają w ustach. Kawa jest uniwersalna - równie świetna pod espresso czy kawiarkę jak i przelew. 

Kawa pochodzi z ziaren uprawianych przez rwandyjskich rolnikow na zboczach góry Huye i obrabianych w stacji obróbki należącej do Davida Rubanzangabo. Dawid dba o swoich dostawców i stara się podnosić jakośc upraw i obróbki kawy, tak, by 1330 rolnikow, z którymi współpracuje otrzymywało godną zapłatę za wysokiej jakości ziarna. Oprócz dobrego wynagrodzenia, lokalni rolnicy mogą liczyć na premie w postaci krów, kóz, dostępu do mikropożyczek, opłat za szkoły czy ubezpeczenie zdrowotne. David dba także o środowisko - wprowadził program recylingu wody używanej do obróbki kawy. 

Typowa w regionie działka, na której uprawia się kawę, ma 0,25 ha powierzchni i rośnie na niej ok. 200 krzewów arabiki. Zbiór z 1 krzewu to średnio 4 kg, więc cała roczna produkcja to 2 worki. 

KAWA ZIARNISTA 

UWAGA DO 7 CZERWCA JESTEŚMY NA URLOPIE. ZAMÓWIENIA BĘDZIEMY REALIZOWAĆ OD 8 CZERWCA.

- wybierz-
  • 0,25 kg
  • 0,5 kg
  • 1 kg
- wybierz-
40,00
Zapytaj o produkt

Zapraszamy do dodania opinii o Rwanda Huye Mt

(5/5)

Wszystkie produkty:

Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies w celu ulepszenia naszych usług. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies. Więcej informacji w dziale „Polityka prywatności" Polityka prywatności

Zamknij