Rwanda Gatare - NOWOŚĆ

Rwanda Gatare - NOWOŚĆ
obróbkanaturalna
wysokość upraw1800 m
region/plantacja Nyamasheke, Western Province
odmianaBourbon

Pierwsza w historii naszej palarni obrabiana metodą naturalną arabika z Rwandy (do 2015 roku w Rwandzie obowiązywał oficjalny, państwowy zakaz eksportu kaw obrabianych inaczej niż sposobem "na mokro"). Ziarna odmiany Bourbon trafiły do nas ze stacji obróbki Gatare znajdującej się w zachodnej części kraju, niedaleko jeziora Kivu.

W bukiecie smakowym same przyjemności - maliny, jagody i cukier trzcinowy. Ogólnie -  super dużo słodyczy i dość niska kwasowość. Świetna do wszystkich metod zaparzania. 

KAWA ZIARNISTA

UWAGA: Z POWODU URLOPU ZAMÓWIENIE ZREALIZUJEMY PO 23 KWIETNIA

 

 

   

- wybierz-
  • 0,25 kg
  • 0,5 kg
  • 1 kg
- wybierz-
38,00
Zapytaj o produkt

Zapraszamy do dodania opinii o Rwanda Gatare - NOWOŚĆ

(5/5)

Wszystkie produkty:

Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies w celu ulepszenia naszych usług. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies. Więcej informacji w dziale „Polityka prywatności" Polityka prywatności

Zamknij