Rwanda Gatare - NOWOŚĆ

Rwanda Gatare - NOWOŚĆ
obróbkanaturalna
wysokość upraw1800 m
region/plantacja Gatare, Nyamasheke
odmianaRed Bourbon

Z Gatare znamy się i lubimy od dawna. Ta stacja obróbki słynie z pysznych kaw o owocowych profilach smakowych i dużej słodyczy, a przy tym wyrazistych i czystych.

I tak jest tym razem. Naturalnie obrabiane ziarenka odmiany Red Bourbon to połączenie intensywnego smaku słodkich pomarańczy z deserową czekoladą doprawione słodko-kwaskowatą nutą ananasa. Bardzo przyjemna w przelewie i pyszna jako owocowe espresso.

Gatare to jedna z najstarszych stacji obróbki w kraju. Trafiają do niej owoce uprawiane na niewielkich poletkach i w przydomowych ogródkach pobliskich rolników. Stacja jest położona w regionie Nyamasheke, w zachodniej części Rwandy i jest otoczona wzgórzami porośniętymi krzewami kawowca.

KAWA ZIARNISTA

- wybierz-
  • 0,25 kg
  • 0,5 kg
  • 1 kg
- wybierz-
43,00
Zapytaj o produkt

Zapraszamy do dodania opinii o Rwanda Gatare - NOWOŚĆ

(5/5)

Wszystkie produkty:

Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies w celu ulepszenia naszych usług. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies. Więcej informacji w dziale „Polityka prywatności" Polityka prywatności

Zamknij