Bardzo intensywna w smaku kawa, pełna owocowych nut - szczególnie wyrazista jest tu limonka i marakuja - osadzonych na likierowym "spodzie". Jest bardzo harmonijna dzięki bananowej słodyczy i długiej czekoladowej końcówce.
Ziarenka wyrosły na farmie La Indonesia w sercu kolumbijskiego kawowego regionu Nariño. La Indonesia należy do Franka Rivasa Torresa i trójki jego rodzeństwa. Frank jest głównym zarządzającym tą rodzinną działką, którą przekazał im w spadku dziadek Marco Antonio Torres. Marco Antonio był jednym z pierwszych rolników uprawiających kawę w regionie ponad 80 lat temu. Dziś na jego polu wnuki sadzą arabikę w cieniu krzewów i drzew takich jak platany, bananowce, drzewa cytrusowe, kukurydza i lulo (krzewy owocowe wysępujące w Ameryce Środkowej) i przykładają dużą wagę do utrzymania jakości gleby i odpowiedzialnego zarządzenia zasobami wodnymi.
Na położonej na górskich zboczach działce La Indonesia posadzonych jest sporo odmian arabiki: Pink Bourbon, Maragogype, Bourbon, Sidra i Yirgacheffe. Farma jest przystosowana do obrabiania owoców kawowca na mokro, na sucho i metodą honey, aż 300 metrów kwadratowych powierzchni stanowią miejsca do suszenia ziaren. Rodzeństwo Torres nad ilość wyprodukowanej kawy przedkłada unikalne profile smakowe i wysoką jakość.
Nasze ziarna odmiany Bourbon były obrabiane na sucho. Po zebraniu zostały przebrane i zapakowane w zbiorniki, gdzie fermentowały przez 100 - 120 godzin. Potem przeniesiono je na platfomy do suszenia, gdzie schły przez 20 dni.
KAWA ZIARNISTA