Ziarna ze znanej niektórym plantacji Lord Voldemort. Tym razem odmiana Papayo z obróbki naturalnej, która smakuje jak mieszanka wiśni i jeżyn z dodatkiem czekolady, owoców tropikalnych i cytrusów. Mniam!
Deiro Garcia - producent i właściciel działki Lord Voldemort - jest uznawany za jednego z najbardziej innowacyjnych producentów w Huila. Deiro jest zwariowany nie tylko na punkcie Harry'ego Pottera, ale też sposobów obóbki kawy i fermentacji. Podjął nawet 3-letnie studia z mikrobiologii, żeby lepiej zrozumieć rolę mikroorganizmów w fermentacji i ich wpływu na cały proces.
Odmiana Papayo jest praktycznie niespotykana poza regionem Huila. Nie do końca znane jest jej pochodzenie. Badania genetyczne wskazują, że może być spokrewniona z odmianami etiopskimi. Nazwa Papayo wzięła się stąd, że dojrzałe owoce tej arabiki mają żółty kolor i są podłużne - przypominają papaję.
KAWA ZIARNISTA