KENIA BERCO

KENIA BERCO
obróbkana mokro
wysokość upraw1700 m
region/plantacja Nyeri
odmianaSL 28, SL 34

Absolutnie genialna Kenia. Niezwykle intesywna już w zapachu i równie fantastyczna w smaku. Jak na Kenię przystało kwasowość jest wysoka i wspaniale łączy kandyzowany rabarar z nutami grejpfruta. Z drugiej strony kawa ma bardzo dużą, wręcz karmelową słodycz. Jeśli zaparzycie ją metodami przelewowymi, napijecie się przepysznej owocowej lemoniady. Z ekspresów ciśnieniowych wyciśniecie równie wspaniały napar - idealnie zbalansowany i długo pozostający na języku.

Ziarna pochodzą z upraw w Nyeri County, ok. 150 km na północ od Nairobi. Właścicielem Berco jest Theophilas Mwangi, który uprawia arabikę na 29 akrach żyznej, wulkanicznej ziemi i sam zajmuje się jej obróbką. Po zebraniu owoce są fermentowane przez 24 godziny, potem myte i starannie suszone na platformach przez 10-14 dni.

KAWA ZIARNISTA

- wybierz-
  • 0,25 kg
  • 0,5 kg
  • 1 kg
- wybierz-
46,00
Zapytaj o produkt

Zapraszamy do dodania opinii o KENIA BERCO

(5/5)

Wszystkie produkty:

Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies w celu ulepszenia naszych usług. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies. Więcej informacji w dziale „Polityka prywatności" Polityka prywatności

Zamknij