Etiopia Uraga

Etiopia Uraga
obróbkanaturalna
wysokość upraw2250 - 2300 m
region/plantacja Uraga, Oromia
odmianaHeirloom

Ta kawa powinna zadowolić wszystkich milośników etiopskich "naturali" - jest słodka, bardzo owocowa, z nutami moreli, brzoskwini i owoców egzotycznych (banany), z delikatnymi nutami owoców leśnych i truskawek i herbacianą końcówką. Będzie pyszna z przelewu, słodka i owocowa z kawiarki lub ekspresu. 

Ziarna pochodzą z upraw w bliskiej okolicy stacji obróbki Uraga, która znajduje się w znanym kawoszom regionie Guji. Poletka są tam niewielkie - na jednego rolnika przypada średnio 1/8 hektara ziemi, na której krzewy arabiki rosną obok zboża, kukurydzy czy fasoli. Po zebraniu owoców, rolnicy sprzedają je w stacji obróbki, tu owoce są przebierane i zbiory z danego dnia są łączone w tzw. lot. Nie ma niestety precyzyjnych informacji o tym czyje owoce, z jakiej działki się w nim znajdują.  

Obróbka naturalna oznacza, że owoce są suszone w całości przez ok. 3 tygodnie, potem zdejmuje się z nich wyschnięte skórkę i miąższ. Ziarenka są pakowane do 60-kilogramoywch worków i czeka je długa podróż morska do portów w Europie, skąd trafiają do palarni takich jak nasza, a od nas prosto do Waszych filiżanek :) 

KAWA ZIARNISTA

- wybierz-
  • 0,25 kg
  • 0,5 kg
  • 1 kg
- wybierz-
40,00
Zapytaj o produkt

Zapraszamy do dodania opinii o Etiopia Uraga

(5/5)

Wszystkie produkty:

Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies w celu ulepszenia naszych usług. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies. Więcej informacji w dziale „Polityka prywatności" Polityka prywatności

Zamknij