Etiopia Shakiso

Etiopia Shakiso
obróbkanaturalna
wysokość upraw1900 - 2100 m
region/plantacja Derikidame, Guji
odmianaHeirloom

WYPRZEDAJEMY PACZKI, KTÓRE ZOSTAŁY NAM Z SOBOTNIGO  ŚWIĘTA KAWY I HERBATY NA MYSIE3 W WARSZAWIE :-)

Pierwsza tegoroczna naturalnie obrabiana kawa z Etiopii dojechała do nas dosłownie kilka dni temu. Ziarna pochodzą ze stacji obróbki Shakiso w regonie Guji. Kawę dostarcza tu 650 okolicznych rolników. Naturalna obróbka oznacza, że wisienki kawowca po zerwaniu są przesypywane na platformy do suszenia tzw African beds, gdzie są suszone przez 18-21 dni. Suszenie wymaga ciężkiej pracy - ciągłego obracania owoców specjalnymi grabiami. Jest to konieczne, by cały proces przebiegał prawidłowo - by miąższ na ziarenkach równo się wysuszył. Jest on potem usuwany a ziarna przebierane i pakowane do workow. Wielu ludzi musi wykonać mnóstwo pracy, żeby w Waszej filiżance wylądował ten owocowy, słodki napar.

W smaku ta kawa jest przede wszystkim truskawkowa z wyraźnymi nutami owoców tropikalych i dojrzałych wiśni. Jak to okreśił nasz dostawca: "a perfect natural". Polecamy ją na wszystkie sposoby zaparzania. 

KAWA ZIARNISTA

- wybierz-
  • 0,25 kg
  • 0,5 kg
  • 1 kg
- wybierz-
36,00 40,00 zł
Zapytaj o produkt

Zapraszamy do dodania opinii o Etiopia Shakiso

(5/5)

Wszystkie produkty:

Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies w celu ulepszenia naszych usług. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies. Więcej informacji w dziale „Polityka prywatności" Polityka prywatności

Zamknij