Etiopia Hamasho

Etiopia Hamasho
obróbkamyta
wysokość upraw2100 - 2300 m
region/plantacja Hamasho, Sidamo
odmianaHeirloom

To jest klasyczna, bardzo przyjemna myta kawa z Etiopii. Jest dość rześka, cytrusowa, z nutami pomarańczy, grejpfruta i melona zrównoważonymi herbatą i wysoką słodyczą. Dzięki tej harmonii jest bardzo uniwersalna i wypalamy ją zarówno do metod przelewowych jak i do kawiarek i ekspresów.

Owoce pochodzą z gór Bombe, od rolników tam mieszkających. Dostarczają oni dojrzałe wiśnie arabiki zebrane ze swoich pól i ogrodów do wioski Hamasho, DO stacji obróbki należącej do firmy Daye Bensa. Stacja zbiera plony od ponad 1500 osób, z pól położonych nawet na wysokości do ponad 2300 metrów.

Zebrane owoce są przebierane, myte i mechanicznie pozbawiane skórki i owoców. Zazwyczaj są potem fermentowane przez 36-72 godziny a następnie trafiają na platformy do suszenia. Starannie i często przewracane schną tam przez od 9-12 dni.

KAWA ZIARNISTA

uwaga: do 27września mamy przerwę, wszystkie zamównienia będziemy realizoać po tym terminie

- wybierz-
  • 0,25 kg
  • 0,5 kg
  • 1 kg
- wybierz-
50,00
Zapytaj o produkt

Zapraszamy do dodania opinii o Etiopia Hamasho

(5/5)

Wszystkie produkty:

Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies w celu ulepszenia naszych usług. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies. Więcej informacji w dziale „Polityka prywatności" Polityka prywatności

Zamknij