Etiopia Bensa Asefa - NOWOŚĆ

Etiopia Bensa Asefa - NOWOŚĆ
obróbkaRed Honey
wysokość upraw1900-2100 m
region/plantacja Bensa Asefa, Sidamo
odmianaHeirloom

Przepyszna, wyjątkowa kawa. Typowy etiopski Heirloom z nietypowej obróbki red honey. Efekt genialny - oceniana powyżej 90 pkt kawa o wyrazistym, intensywnym smaku słodkich brzoskwinii i moreli, papai, miodu i jagód, z delikatną herbacianą końcówką. Złożona, o dużej harmonii i wysokim body, z długim, pełnym słodyczy posmakiem.

Kawa pochodzi z regionu Sidamo, z upraw położonych w okolicy miasta Daye. Krzewy kawowca rosną tu w naturalnym lesie wśród starych  - nawet ponad 200-letnich - drzew. Owoce po zebraniu są dostarczane do stacji obróbki Qonqana, która należy do Asefy Dukamo Korma, jednego z głównych kawowych przedsiębiorców w tym regionie. Stacja obróbki Qonqana to największe i najbardziej rozwinięte tego typu miejsce w regionie. Odbywa się tu wiele spotkań i szkoleń, przyjeżdżają tu przedstawiciele kawowej branży z całego świata.

Nasza kawa była poddana obróbce red honey - a więc z owoców usunięto skórkę i część miąższu i suszono je na platformach do suszenia przez ok. 10-12 dni.

KAWA ZIARNISTA

- wybierz-
  • 0,25 kg
  • 0,5 kg
  • 1 kg
- wybierz-
47,00
Zapytaj o produkt

Zapraszamy do dodania opinii o Etiopia Bensa Asefa - NOWOŚĆ

(5/5)

Wszystkie produkty:

Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies w celu ulepszenia naszych usług. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies. Więcej informacji w dziale „Polityka prywatności" Polityka prywatności

Zamknij