Złożona kawa z nutami owoców leśnych, tropikalnych, cytrusów i wanilii. Mieszanka Geishy i Heirlooma z przewagą tej pierwszej.
Ziarna pochodzą z regionu Kaffa, z okolic lasu Bench Maji, który uznawany jest za miejsce pochodzenia odmiany Geisha. Arabika rośnie tam nie tylko w przydomowych ogrodach i polach, ale też na dziko, w lesie.
Owoce zebrane przez drobnych rolników z pól i lasu trafiają do lokalnej stacji obróbki, gdzie są myte i przebierane. Następnie są umieszczane w plastikowych workach, gdzie fermentują przez 48 godzin (zdjęcie). Po fermentacji przenoszone na platformy do suszenia gdzie obracane 2 razy dziennie schną przez ok. 3 tygodnie. Z uwagi na bliskość lasu deszczowego panuje tu wysoka wilgotność, deszcz pada nawet w porze suchej i czas suszenia może się wydłużyć.
Ziarna - wciąż w otoczce z wysuszonej skórki i miąższu - leżakują jeszcze przez 2 miesiące zanim zostanie on z nich usunięte, a ziarna spakowane i przygotowane na eksport.
KAWA ZIARNISTA
uwaga: Twoje zamówienie zrealizujemy po 12 listopada
